4e plaats in Lokeren

Zaterdag ging dan eindelijk het cyclocross seizoen van start! Na een heel bijzonder jaar in verband met de Covid-19, was mijn voorbereiding een stuk anders dan de voorgaande jaren. Maar natuurlijk geldt dit voor iedereen, dus met veel spanning ging ik van start in de Ethias Cross in Lokeren. 

Moddercross

Onderweg naar Lokeren begon het al snel te regenen. En eenmaal aangekomen op het parcours bleek het dan ook een echte moddercross te worden. Aangezien ik nog niet zoveel UCI-punten had ging ik van start vanaf de 2e startrij. Maar mijn start was goed en al snel kon ik de leiding in de wedstrijd nemen. Aangezien het parcours super veel modder kende, waren er veel loopstroken ontstaan. Al snel merkte ik dat mijn voeten niet meer terug in de pedalen konden klikken en reed ik zonder vastgeklikt te zitten de eerste afdaling in. Hierdoor kon ik geen druk zetten op mijn pedalen en ging ik onderuit. Al snel werd ik bijgehaald door de achtervolgsters en kwam ik op de 4e positie te rijden. De rest van de wedstrijd heb ik alles op alles gezet om toch nog richting het podium te rijden, maar tevergeefs. Een vierde plaats was het hoogst haalbare in deze seizoensopener. Eerst was ik hier iets teleurgesteld over, maar het gevoel was verder goed en het is super tof om het seizoen eindelijk te beginnen. Dus nu snel mijn materiaal in orde maken en op naar de volgende!