5e plaats in Telenet Superprestige Gieten

De eerste wedstrijd in Nederland – en tevens eerste wedstrijd uit de Telenet Superprestige – stond op het programma in het Drentse Gieten. Hoewel het parcours van Gieten meestal een droog zandparcours is, was het dit keer veranderd in een echte loodzware moddercross. In aanloop naar de start bleef het regenen en het zou hoe dan ook een zware cross worden.

Inhaalrace na opstopping

In de eerste bocht ontstond voor mij een valpartij waardoor ik van mijn fiets af moest en vele dames mij konden passeerden. Rond de 30e plaats kon ik het veld terug in draaien. Ik zette alles op alles om bij de kopgroep te komen en in de tweede ronde kon ik aansluiten. Ik moest wel echt even bekomen van de inspanning, maar door het zware parcours was dit lastig. In de laatste ronde maakte ik net teveel fouten om bij de kopgroep te kunnen blijven en ik finishte op de 5e plaats. Een loodzware wedstrijd zoals verwacht..