1e in Ethias Cross Beringen & 1e EKZ Bern!

Het eerste dubbele crossweekend ging zaterdag van start met een Ethias Cross in Beringen. In Beringen had ik al vaker gereden, maar dan op de mountainbike. Een parcours met de nodige hoogtemeters en veel technische afdalingen. In Bern had ik ook al eerder een wedstrijd gereden, dus ik wist wat me te wachten stond het weekend en keek er met veel zin naar uit.

Ethias cross Beringen

Mijn start was goed en ik kon zelfs als tweede aan de startklim beginnen. Ik merkte dat mijn tempo iets hoger lag en besloot om gelijk de leiding te nemen. Al snel merkte ik dat er een klein gaatje ontstond met de rensters achter mij. Ik besloot door te trekken en kon op deze manier steeds verder uitlopen op de achtervolgsters. Met een ruime voorsprong kwam ik als eerste over de finish! Ontzettend blij met deze overwinning en met de goede benen!

EKZ Crosstour Bern

Gelijk na de wedstrijd in Beringen vertrokken wij richting Zwitserland. Hier stond de EKZ Crosstour in Bern op het programma. In 2018 had ik hier al eens een wereldbeker gereden en herinnerde me vooral dat het een technische en snelle cross was. Technische off-camber passages, stoepjes en wat glooiende stukken. Vanaf de eerste ronde kon ik de leiding nemen, en na de eerste schuine kant ontstond er al een gaatje. Ik zette mijn tempo door en mijn voorsprong kon ik uitbouwen tot een veilige voorsprong. Ontzettend blij om dit weekend af te sluiten met nog een overwinning!