3e in Ethias cross Kruibeke

De tweede cross van het seizoen was net zoals de eerste wedstrijd een Ethias cross. Geen echte klassementscross, maar wel een reeks van 8 overkoepelende crossen. Het parcours in Kruibeke was voor iedereen nieuw, want deze was veranderd van locatie. Op het terrein van een kleigroeve was een bijzonder parcours uitgezet, met weer volop modder. Met veel moraal stond ik aan de regenachtige start in Kruibeke!

Ik had niet zo’n goede start en moest goed mijn best doen om naar voren te schuiven. Gelukkig ging dit redelijk omdat het parcours vrij breed was, en al snel kon ik aansluiten bij de achtervolgende groep. In tussentijd was de koploopster (Yara Kastelein) al gevlogen, maar bleef in zicht. Lucinda Brand nam de leiding en ik hoopte om nog bij de koploopster te kunnen aansluiten. Maar helaas kwam ik net iets te kort en lukte dit niet. Lucinda lukte het overigens wel en zij won de wedstrijd. Ik finishte achter deze twee dames en werd 3e in Kruibeke. Super blij met deze podiumplaats, en ik merk dat de vorm steeds beter wordt. Op naar de volgende.

Foto: Photopress.be