Inhaalrace in Telenet Superprestige Ruddervoorde

Afgelopen zaterdag stond ik aan de start van de Telenet Superprestige Ruddervoorde. Het parcours kende ik al van de voorgaande jaren (2017 & 2018) en was vrijwel onveranderd. Een super leuk en snel parcours en ik had veel zin in de wedstrijd. Mijn start was oke, maar in de tweede bocht ging het mis. Ik ging hard onderuit en moest vanaf de laatste positie terug beginnen. En dat werd een flinke inhaalrace van de laatste positie op plaats 75 naar plaats 7.

Inhaalrace

Mijn ketting lag eraf na mijn val en ook mijn stuur was gedraaid, na dit te hebben gecorrigeerd kon ik snel naar de materiaalpost om van fiets te wisselen. De eerste ronde was het vooral heel veel wachten op de technische passages tot er werd doorgelopen en ik kon passeren. Omdat het zo druk was kwam ik met mijn fiets een aantal keer tegen andere rensters aan waardoor ik al snel niet meer kon schakelen. Gelijk daarna weer door naar de materiaalpost en ik kon weer verder met inhalen. Elke ronde zag ik dat ik toch wat tijd kon inhalen en flink was posities naar voren kwam. Met hoop op een top-10 klassering ging ik de laatste ronde in. Hier kon ik nog een aantal dames inhalen en als 7e kwam ik over de finish. Gezien de omstandigheden was dit het hoogst haalbare. Ik ben blij met de vorm en snel op naar de volgende: de Koppenbergcross!

Foto: Photopress.be