4e op de Koppenberg

Nog nooit eerder had ik de Koppenberg gereden. Dus met de nodige spanning vertrokken wij richting de Oudenaarde, waar de eerste manche uit de X2O Badkamer Trofee werd verreden. Na de verkenning was mij 1 ding duidelijk: het zou een hele zware cross gaan worden. Inmiddels was het ook wat modderig geworden, en daar werd het parcours alleen maar zwaarder van..

Dé Koppenberg

Vanaf de start reden we gelijk de Koppenberg omhoog. Mijn start was redelijk en ik kon zelfs als eerste boven komen. Na de eerste lusjes over de weide kwamen we met een groepje van 4 op kop. Samen met de andere dames reden wij voor de 2e keer de Koppenberg omhoog, en ik merkte dat ik hier iets tekort kwam. Gelukkig kon ik het op de weide weer een beetje goedmaken, maar met nog anderhalve ronde te gaan kwam ik op de 4e plaats te rijden. De Koppenberg hakte er elke ronde flink in, en na een pittige wedstrijd zat er niet meer in dan een 4e plaats. Toch balen, want ik had gehoopt op meer. Maar de Koppenberg heb ik eindelijk van dichtbij gezien, en volgend jaar is er weer een herkansing. Up next!

Foto: Photopress.be