2e plaats in Telenet Superprestige Merksplas

Zondag stond ik aan de start van de vierde manche uit de Telenet Superprestige in Merksplas. Toen wij vanaf Texel vertrokken reden we in het zonnetje weg, maar aangekomen in Merksplas regende het en stond er een schuiverig en modderig parcours op het menu. Heel anders dan ik had verwacht na een week zonnig en droog weer..

Inhaalrace

Mijn startpositie was vanaf de 3e startrij en ging niet erg goed. De startstrook was heel smal en hierdoor ontstond er voor mij wat oponthoud en bijna een valpartij. Ik draaide pas rond de 20e positie het veld in, en moest beginnen aan een inhaalrace. Gelukkig kende het parcours verschillende stukken waar ik mijn snelheid kwijt kon en kon ik elke ronde een stukje verder naar voren schuiven. Na 3 rondes kon ik een groepje van zo’n 4 dames passeren en kwam het podium in zicht. Met nog 2 rondes te gaan zette ik alles op alles om de nummer 3 bij te halen. Vlak voor het ingaan van de eerste ronde kwam ik op de 3e plaats te rijden met zicht op de nummer 1 en 2. De laatste ronde zette ik alles op alles om de aansluiting te maken, en dit eindigde in een mooie 2e plaats. Ontzettend blij met deze 2e plaats in de Superprestige, vooral omdat het podium de eerste rondes heel ver was.

Komend weekend staat er een druk dubbel weekend op het programma: zaterdag rijd ik de X2O badkamers Trofee in Kortrijk en de volgende dag staat de eerste Wereldbeker op het programma in Tabor, Tsjechie.