2e plaats in X2O Badkamer Trofee

Zaterdag stond ik aan de start van mijn eerste wedstrijd uit het dubbele crossweekend wat gepland stond. Deze eerste wedstrijd was de Urban cross in Kortrijk, meetellend voor de X2O Badkamer Trofee. Gelijk na deze wedstrijd zouden we doorrijden met de camper (mobilhome voor mijn Vlaamse vrienden hihi) naar Tsjechiƫ waar de volgende dag een Wereldbeker in Tabor werd verreden. Met een heerlijk zonnetje erbij vertrokken wij voor de eerste race van het weekend!

Urban cross

Mijn start was goed en ik kon de eerste ronde nog de nodige plaatsen vooruit schuiven. Ik voelde mij goed en kon de koppositie overnemen. Daarna heb ik mijn eigen tempo gereden en probeerde sommige stukken dor te trekken. Maar tijdens een urban cross als Kortrijk is het lastig om een gaatje te slaan, en we bleven eigenlijk de gehele wedstrijd samen rijden met een groepje van 4. Met het ingaan van de laatste ronde bleven wij de laatste technische passage over met 3. Het zou een sprint worden om de overwinning. Op de koppositie kwam ik aan voor de sprint (niet helemaal de beste plek om te beginnen) en kwam net te kort voor de overwinning. Maar met een goed gevoel over de wedstrijd en een mooie 2e plaats kon ik het weekend beginnen. En daarna snel.. Door naar Tsjechiƫ!

Foto: Photopress.be