3e in World Cup Tabor

De eerste Wereldbeker werd na verschillende verschuivingen en afgelaste wedstrijden dan eindelijk de eerste Wereldbeker van het seizoen. Het parcours van Tabor kende ik al van de voorgaande jaren en ik had erg veel zin in dit mooie parcours. Na de wedstrijd in Kortrijk vertrok ik met de camper gelijk richting Tsjechiƫ, dus met de nodige kilometers in de benen stond ik (en vele andere) aan de start in Tabor.

Ik kon nog precies vanaf de 2e startrij van start, en had dan ook een goede start. Nog in de beginfase kon ik al opschuiven naar de kop van de wedstrijd, maar moest dit door een foutje alweer snel inleveren. De ronde die volgde kon ik mooi opschuiven en naar voren komen. Samen met een groepje van 5 kwamen we vooraan te rijden. Halverwege de wedstrijd werd het verschil gemaakt op een modderstrook en ging ik in de achtervolging op de nummer 1 en 2. In de rondes die volgde maakte ik nog wat stomme fouten en zou de wedstrijd uitlopen in een eindsprint om de 3e plaats. Ik kon de sprint winnen en eindigde op een mooie 3e plaats. Een mooi begin voor de World Cups die komen gaan. Up next!