Yes! 1e plaats in X2O Trofee Antwerpen!

Afgelopen weekend stond er weer een dubbel crossweekend op het programma. Dit keer met twee klassementscrossen: op zaterdag werd de Scheldecross uit de X2O Trofee verreden in Antwerpen en op zondag de Telenet Superprestige in Asper-Gavere. Het weekend begon voor mij in Antwerpen waar een echte zandcross op het menu stond.. Ik kon niet wachten!

Onrustige start

Het was een nogal hectische start in Antwerpen. Er werd vals gestart en hierdoor was het niet helemaal duidelijk of de start opnieuw zou moeten, of dat wij konden doorfietsen. Omdat ik vanaf de 2e startrij startte zat ik precies achter alle hectiek, met een valpartij als gevolg. De start hoefde ook niet opnieuw, dus mijn race begon weer met een achtervolging.

Inhaalrace

Ik voelde me erg goed en kon de eerste ronde al flink opschuiven naar voren. Ik reed van groepje naar groepje en kon al snel bij de koploopsters aanschuiven. Vooral de zandstroken vond ik ontzettend leuk om te rijden, en deze gingen erg goed. Ik kon hier ook het verschil maken met de andere dames, maar het gat werd nooit veel groter dan 15 seconden. In de laatste ronde liep mijn voorsprong zelfs een stukje in, want Lucinda kwam na een looppassage dichterbij. Ik zette alles op alles, maar zonder al te veel risico’s te nemen. Dit pakte goed uit! Yes, super blij met deze overwinning in Antwerpen!

Op naar Asper-Gavere!

Foto’s: Photopress.be