3e in World Cup Namur!

Zondag reed ik de tweede World Cup wedstrijd van dit seizoen. Rond de Citadelle de Namur (Namur – Belgie) stond er een ontzettend zwaar en technisch parcours op het programma. Mijn start was vanaf de eerste startrij, er werd namelijk op Wereldbeker-klassement gestart waarin ik 3e sta. Modder, off-cambers en meer lastige passages stonden op het menu.

Snelle start

Ik had een snelle start en kon na de startklim al snel op tweede positie gaan rijden. De indeling was deze wedstrijd belangrijk dus ik probeerde om mijzelf niet op te blazen, en mijn krachten te verdelen. Zoals verwacht werd deze wedstrijd ook een soort ‘tijdrit’ waarbij iedereen toch op zijn eigen tempo de wedstrijd indeelde. Ik moest de nummer 1 – Lucinda Brand – laten gaan, maar kon het verschil redelijk stabiel houden. Langzaam voelde ik mijn voortube aflopen, en al snel stond deze helemaal leeg. Gelukkig was de materiaalpost niet heel erg ver, maar hierdoor verloor ik wel kostbare seconden en verdeed ik veel kracht. Na de fietswissel werd ik bijgehaald door de 2 achtervolgende dames en al snel kwam ik op de 3e positie te rijden. Helemaal kapot na deze loodzware wedstrijd finishte ik op de 3e plaats. Ontzettend blij om ondanks de pech toch op het podium te staan!

Foto’s: Photopress.be