Net naast het podium in Heusden-Zolder

Een paar dagen na de moddercross in Herentals stond er alweer een dubbel weekend op het programma: de Telenet Superprestige in Heusden-Zolder en de Wereldbeker in Dendermonde. Het weekend begon op het snelle circuit van Heusden-Zolder, waar het spannend zou blijven tot de meet.

Racen

Het parcours gaat over het circuit van Heusden-Zolder en is een snelle ronde, vanaf de start werd er ook flink tempo gemaakt. Al snel ontstond er een kopgroep met 4 dames, waarmee we eigenlijk de gehele wedstrijd wegbleven. Er werd steeds meer naar elkaar gekeken en hierdoor viel het tempo soms ook weer terug, maar in de technische passages werd weer doorgetrokken. Echter lukte het niemand om weg te komen en de wedstrijd draaide uit op een sprint, na een technische bospassage. Ik kwam net iets te kort, en eindigde precies naast het podium. Ik baalde keihard, maar probeerde mijn focus snel te verleggen naar de volgende dag. Want zondag stond er alweer een Wereldbeker op het programma. Dus snel herstellen, en op naar de volgende!

Foto’s: Photopress.be