3e in X2O Trofee Baal

Er stond weer een wedstrijd uit de X2O Trofee op het programma. De wedstrijd langs het Sven Nijs Center had ik nog niet eerder gefietst, maar wel was ik er afgelopen zomer geweest voor ‘De Battle of the Balenberg’. Ik keek uit om van start te gaan in deze eerste wedstrijd van 2021, waar ik ook mijn nieuwe Doltcini fietskleding van Pauwels sauzen – Bingoal kon showen!

Mijn start was erg goed en al snel kon ik naar de kop van de wedstrijd rijden. Hierdoor kon ik de eerste klimmen op mijn eigen tempo rijden en ontstond er al snel een kopgroepje van 3. Tijdens de klimmen voelde ik me erg sterk, maar ik moest iets inleveren op de afdalingen. Tot de laatste ronde bleven wij samen rijden, maar in de slotronde moest ik toch een gaatje laten vallen in de afdaling. Als 3e kwam ik over de finish, waar ik erg tevreden over ben. De benen voelde goed, op naar de volgende: over 2 dagen staat de Wereldbeker in Hulst op het programma!

Foto’s: Photopress.be