1 IN WORLD CUP HULST!

Waaaaauw, zo ontzettend blij met mijn overwinning van de World Cup in Hulst! Afgelopen zondag stond de Wereldbeker wedstrijd in Hulst op het programma, de enige Nederlandse Wereldbeker die dit jaar verreden werd. Zo ongelofelijk blij om op dit mooie Zeeuwse parcours te mogen winnen. Just… WOW!

World Cup

Super tof om een Wereldbeker in eigen land te kunnen rijden, en natuurlijk helemaal ongelofelijk om deze te winnen! Tijdens de parcours verkenning voelde ik me al erg in mijn element op deze toffe omloop. De dijk die we tig keer op en af reden, de lange powerstukken en de off-camber passages. Mijn start was oke, als 6e dook ik ongeveer het veld in. Maar omdat ik de eerste modderpassage ver kon doorfietsen, kon ik al snel opschuiven naar de koppositie.

Wind, kou & koers

Mijn koppositie heb ik de hele wedstrijd kunnen behouden en liep elke ronde een stukje meer uit. In de 3e ronde voelde ik mijn tube ineens aflopen (dacht ik) dus besloot ik last-minute tot een wissel. Uiteindelijk bleek dit overbodig en was mijn tube toch niet lek, maar met een veilig gevoel kon ik de volgende rondes ingaan. Het was koud, het waaide hard maar toch voelde ik me helemaal in mijn element deze cross. Na een lange wedstrijd van 55 minuten won ik mijn eerste Wereldbeker dit seizoen! WOW, zo tof!!!

Foto’s: Photopress.be