2e plaats in Zilvermeercross Mol

Na een weekje geen wedstrijden in verband met het afgelaste Nederlands Kampioenschap stond er een leuke zandcross op het programma in Mol. Deze cross kende ik alleen van TV en maakte me altijd enthousiast, dus super leuk om hier nu eindelijk ook eens zelf aan de start te staan. Omdat het een echte zandcross is leek het mij een mooie voorbereiding op het Wereldkampioenschap in Oostende aan het eind van deze maand.

Koude cross

Het was erg koud aan de start van de Zilvermeercross. Mijn start was goed en de eerste ronde kon ik de koppositie pakken. Na zo’n 2 rondes kwam ik samen met Brand te rijden, waarna het toch een battle werd om de overwinning. In de laatste looppassage was zij iets sneller, hierdoor lukte het mij niet meer te kunnen aansluiten voor de sprint. Als tweede kwam ik over de finish. Een mooie podiumplaats na een weekje rust!

Foto’s: Photopress.be