Dubbel crossweekend: Hamme & Overijse

Er stond weer een druk dubbel crossweekend op het programma. Op zaterdag werd de 6e wedstrijd van de X2O Badkamer Trofee verreden in Hamme en op zondag de slotmanche van de Wereldbeker in Overijse. Een druk weekend waar wij gelukkig weer relaxed een tussenstop maakten bij ons vaste hotel: Grenshotel de Jonckheer.

X2O Trofee Hamme

De wedstrijd in Hamme had ik nog nooit eerder gereden en ik was blij verrast over het parcours. Een afwisselend parcours met veel draai- en keerwerk, off-cambers en modder. Vanaf de start was ik goed weg, en kon gelijk aansluiten bij de koploopster van de wedstrijd. Mijn benen voelde goed en ik merkte dat ik gemakkelijk tempo kon maken op de powerstukken. Ik probeerde hier wat verschil te maken en volgde op de tweede positie in de wedstrijd.

Val

Maar halverwege koers ging ik hard over de kop en moest weer even in mijn ritme zien te komen. Vanaf plaats 5 was ik op achtervolgen aangewezen. Elke ronde kon ik iets dichterbij het podium komen en in de slotronde kon ik ook nog de nummer 2 in de wedstrijd passeren. Ik finishte als 2e, maar voelde gelijk na de finish dat mijn knie niet in orde was. Daarom ging ik gelijk door naar de EHBO en moest ik flink koelen. Mijn knie was ontzettend dik en omdat we het niet vertrouwden lieten we ook nog een scan maken, gelukkig bleek er niets kapot maar was het vooral dik en pijnlijk door het vocht. Nu heel erg duimen dat ik de dag nadien in de Wereldbeker zou kunnen starten, en goed rust houden.. Oei, wat was dit balen!

Wereldbeker Overijse

De laatste wedstrijd uit de Wereldbeker werd verreden in Overijse. Een parcours waar ik al eerder had gereden, en wat mij normaal gezien wel zou liggen gezien de hoogtemeters. Maar door mijn dikke knie hoopte ik vooral dat ik mijn wedstrijd zou uitrijden. Maar gedurende wedstrijd kon ik ondanks de blessure goed meekomen en zelfs nog tot de laatste ronde meestrijden om de overwinning. Daarna werd ik, door de vele looppassages die mij niet goed afgingen in verband met mijn knie, teruggeworpen naar de 5e plaats. Toch kijk ik tevreden terug op de wedstrijd: met een vervelende blessure toch nog 5e worden, daar had ik van tevoren voor getekend. Daarnaast ben ik 3e geworden in het eindklassement van de Wereldbeker, ontzettend blij hiermee! Mijn eerste top-3 klassering in het eindklassement is binnen, yes!

Foto: Photopress.be