3e plaats op het Wereldkampioenschap veldrijden!

Afgelopen weekend vond een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen plaats. Het Wereld Kampioenschap veldrijden! Het WK werd verreden aan de Belgische kust in Oostende. Een super tof parcours over het strand, langs de paarden renbaan, over grasstroken en de beruchte stijle brug zat erin. Een wedstrijd waar ik al lang naar uit keek en natuurlijk hoopte ik op de allerbeste vorm en benen die dag..

Opgezwollen knie

De week voor het WK in Oostende ging ik in de wedstrijd van de X2O Badkamers Trofee in Hamme erg hard onderuit waardoor ik gelijk opgezwollen en beurse knie had. De dagen die volgden baalde ik ontzettend, want het WK kwam dichterbij en mijn knie bleef pijnlijk en dik. Gelukkig nam de zwelling aan het eind van de week af stond ik ondanks een dikke knie met veel moraal aan de start van het WK veldrijden. Want wat had ik hiernaar uitgekeken!

Zandparcours

Zandparcours rijd ik altijd super graag, dus ik voelde me op het parcours van Oostende ook echt in mijn element. Mijn start was heel goed, en vanaf de eerste ronde kon ik de koppositie in de wedstrijd nemen. Het eerste gedeelte van de wedstrijd kon ik deze positie behouden, maar al snel merkte ik dat mijn loopstukken niet goed gingen. Mijn knie was pijnlijk en ik miste wat kracht tijdens het lopen. Al snel kreeg ik gezelschap van 2 andere Nederlandse renster. Wij bleven samen rijden tot de laatste ronde, waarna ik op het loopstuk de aansluiting miste. De strijd om de overwinning ging tussen de koploopsters voor mij. Ik moest na een zware en heel koude wedstrijd genoegen nemen met de 3e plaats. Ik heb alles gegeven, en ben ontzettend blij dat ik ondanks een vervelende blessure zo’n mooie medaille binnen heb.

Foto’s: Photpress.be