1e in Eeklo & 2e in Brussel!

Er stond weer een dubbel weekend voor de boeg. Een Ethias Cross in Eeklo en de laatste wedstrijd uit de X2O Badkamer Trofee in Brussel. Op het parcours in Eeklo had ik in mijn allereerste crossjaar al eens gereden, maar Brussel was helemaal nieuw voor mij. In Brussel zou de eindwinst worden beslist, dus het zou een spannend weekend worden!

Ethias cross

Op zaterdag reed ik in Eeklo een wedstrijd uit de Ethias Cross, waar ook gestreden werd om de ‘Snelste ronde trofee’. In deze Trofee had ik al een aantal punten gehaald waardoor ik aan de leiding stond. Met dit in mijn hoofd ging ik van start en hoopte weer een snelle rondetijd neer te zetten, maar natuurlijk ook een mooie uitslag. Vanaf de start voelde ik me goed en kwam al snel samen te rijden met Bakker. We waren aan elkaar gewaagd en hierdoor bleven we toch aan aantal ronden samen rijden. In de voor laatste ronde kon ik het verschil maken en de koppositie overnemen met zo’n 15 seconden voorsprong. In de laatste ronde maakte ik een fout waardoor het ineens weer heel spannend werd in de wedstrijd. Manon sloot aan maar maakte vervolgens zelf ook een foutje. Ik kon weer herpakken en kwam toch met een kleine voorsprong nog over de finish. Super blij om te winnen en hoewel ik niet de snelste ronde reed, toch nog wat punten met de een-na-snelste ronde kunnen pakken. Op naar de volgende!

Finale X2O Trofee

Na de overwinning op zaterdag hoopte ik op goede benen voor de volgende dag. Het is altijd even spannend hoeveel impact de wedstrijd van de dag ervoor heeft. Vanaf de start voelde ik me niet heel sterk en hierdoor liep ik de nodige bonificatieseconden mis. Gelukkig begon ik me elke ronde beter te voelen en kon steeds dichterbij de koploopster in de wedstrijd komen. Ik zette de laatste ronde alles op alles om seconden te pakken voor het eindklassement en kwam als 2e over de finish. En ook een tweede klassering in het eindklassement, want ik kwam 2 seconden te kort. Eerst even balen, maar daarna ook blij met deze mooie uitslagen. Volgend seizoen weer een kans op een overwinning in een eindklassement.

Foto’s: Photopress.be