Podiumspot in Lille

Na mijn overwinning in Middelkerke stond de volgende dag een andere klassementscross op het programma. In Lille werd er weer een wedstrijd voor de X2O Badkamer Trofee verreden. Een afwisselend parcours met zand, bos en een lange weg richting finish. En voor het eerst een wedstrijd door de sneeuw! Met een warm winterpak en dikke handschoenen ging ik van start..

Aangezien het lastig inhalen is op dit parcours dus ik zette alles op alles voor een goede start, en dat lukte. Als eerste kon ik het bos in rijden en kon daarna gelijk een voorsprong nemen, waarmee ik ook de bonificatie seconden kon pakken in de eerste ronde. Na zo’n 2 rondes kwam ik samen te rijden met een groepje van in totaal 4 rensters.

Ik voelde me goed maar merkte dat ik elke ronde meer last kreeg van vastzittend ijs en sneeuw aan mijn klikpedalen. Hierdoor verloor ik soms wat seconden, maar in de laatste ronde – de finale – kreeg ik pas echt problemen. Na de balken kon ik niet meer vast klikken en daardoor miste ik de aansluiting bij de 2 dames voor mij. Ik probeerde alles om vast te klikken en gelukkig lukte dit na heel veel moeite dan eindelijk. Na de bospassage volgde een lange sprint naar de finish waar ik voluit moest gaan om de 3e plaats in de wedstrijd te bemachtigen maar ook om zo min mogelijk seconden voor het klassement te verliezen. Wat een race…

Foto’s: Photopress.be