Overwinning in Ethias Cross Sint-Niklaas!

Vrijdagavond vertrokken wij vanaf Texel richting ons vaste hotel, Grenshotel de Jonckheer in Ossendrecht. Na heel veel crossweekendjes samen met mijn vader ging nu Sjoerd eindelijk weer eens mee. Op vrijdag- en zaterdagavond werden wij verwend met een heerlijk romantisch diner op onze kamer, het voelde dan ook echt als een weekendje weg. De perfecte voorbereiding op een druk laatste crossweekend!

Zand, gras en bos in Sint-Niklaas

Ik had nog niet eerder een wedstrijd gereden in Sint-Niklaas, dus het parcours was helemaal nieuw voor mij. Maar tijdens de verkenning was ik blij verrast! Was een afwisseling en mooi parcours stond er op het programma. Veel zand, lange technische grasstroken langs het water en technische bospassages met 2 steile klimmetjes. Super leuk dus!

Slechte start

Tijdens de start schoot ik uit mijn pedaal waarna het halve peloton mij voorbij kwam. Vlak na de start volgde twee steile klimmetjes waardoor ik al snel de fiets af moest. Gelukkig kon ik rennend heel wat dames voorbij gaan en al na een halve ronde weer aansluiting vinden met de kop van de wedstrijd. In de eerste zandpassage kon ik opschuiven naar de koppositie en hierna kon ik al snel samen met Worst de leiding in de wedstrijd nemen. Al snel ontstond er toch een kleine voorsprong van mij op Worst en kon dit de laatste 2 rondes behouden en iets uitbouwen. Een mooie overwinning tijdens dit laatste crossweekend, yes!

Snelste ronde prijs

Na de nodige punten uit de vorige wedstrijden uit de Ethias Cross stond ik zo stevig aan de leiding voor de ‘Snelste ronde prijs’ dat deze al binnen was voordat de wedstrijd verreden was. Super blij hiermee, en ook dankbaar voor het mooie initiatief om een cheque aan een goed doel te schenken. Met het goede doel dat ik heb gekozen kwam ik in aanraking in Grenshotel de Jonckheer. Dit gaat namelijk naar de Rick Jonckheere Foundation. Lees hier meer.

Foto’s: Photopress.be