1e plaats in Ethias cross Lokeren

Nadat mijn off-season is voorbij gevlogen was het alweer zo ver: cross is here! Na een zomer die in het teken stond van onze verbouwing, zomervakantie, familie, te weinig stranddagen (waar was de zon!?) maar bovenal veel mooie trainingen ging ik gisteren van start in de Ethias cross in Lokeren. (Mét publiek, zo leuk!)

Boscross

Deze Ethias cross in Lokeren reed ik vorig jaar ook al eens, maar dit jaar werd het parcours andersom gereden. Een echte boscross, met veel draai- en keerwerk, technische passages en smalle singletracks. De startstrook was redelijk smal en ik wilde hier niet teveel risico’s nemen. Mijn start was ok, en ik reed rond de 5e plaats het bos in. In de eerste ronde kon ik iets opschuiven naar voren en al snel kwamen we met een groepje van 4 rensters te rijden. Al snel moest ik de materiaalpost in rijden voor een fietswissel, want mijn shifter zat los. Ik verloor gelukkig niet veel tijd met deze wissel en kon weer snel aansluiten.

In de laatste ronde werd het tempo hoog gehouden en richting de finish probeerde ik dit nog meer op te voeren. Met een kleine voorsprong draaide ik de finishstrook op en dit resulteerde in een eerste plaats in deze eerste cross! Ontzettend blij om het seizoen zo te kunnen beginnen! De volgende cross is aanstaande zaterdag in Beringen.

Foto: photopress.be