3e plaats in Beringen @Ethiascross

Op zaterdag stond er een echte klimcross op het programma. Een wedstrijd met veel hoogtemeters over het terrein van Be-Mine mijnterril in Beringen. Vorig jaar nam ik hier de overwinning mee naar huis en voelde ik me erg goed tijdens deze wedstrijd. Ik keek dan ook heel erg uit naar deze race en hoopte op dezelfde goede benen als ik het jaar ervoor had.

Klimcross

Tijdens een klimcross hoop je natuurlijk altijd op goede (klim)benen. Vanaf de start voelde ik me al niet super goed, en miste ik die goede benen een beetje. Vanaf de start was het dus gelijk afzien, maar de koploopster bleef nog een tijdje in zicht. Ik zette alles op alles om aan te sluiten, maar dit lukte niet. In de 3e ronde kwam mijn shifter los te zitten waardoor ik een fietswissel moest doen. Hierdoor verloor ik mijn 2e positie en kwam op de 3e plaats te rijden. Uiteindelijk ben ik ook op deze 3e plaats gefinisht en ben ik blij om op het podium te mogen staan! Op naar de volgende!

Foto’s: Photopress.be